Mielenkiintoisia faktoja Maine Cooneista:

Maine Coon koskee jalalla vettä ennen juomista.

On olemassa 6-varpaisia Maine Coon -laivakissoja, jotka ovat kaksi kertaa kalliimpia kuin tavalliset.

Maine Cooneilla on tupsut korvissa ja vapaiden välissä, minkä vuoksi Maine Coonit ovat ilveksen näköisiä.

Maine Coon -kissat ovat suurempia kotikissoja.

Maine Coon -naaraat ovat huomattavasti pienempiä kuin urokset.

Maine Coonit eivät tykkää istua ihmisen polvella.

Maine Coonit ovat erinomaisia metsästäjiä.


Tykkää meistä Facebookissa!

Kasvattajasta

Alfapet kissala on rikisteröity FIFE-kasvattaja, joka sijaitsee Etelä-Karjalassa (Suomi). Kissala on perustettu vuonna 2014. Kaikki meidän kissat asuvat olosuhteissa, jotka ovat mahdollisiman lähellä luonnollista. Ne asuvat meidän kanssa omakotitalossa, ja niillä on eristetty huone, josta on tehty ulostuloja ulkotarhaan (4x2 metriä). Sillä tavalla, kun kissat ovat lämpimässä huonessa, ne aina voivat omalla toiveella mennä ulos ja tulla takaisin. Meidän kissoilla on erinomainen, tasapainoinen ruokavalio ja ne saavat ruokaa ajoissa. Kuivamuonasta, säilykkeistä ja jauhelihoista muodostuu täydellinen ruokavalio. Vesi on aina tuoretta. Me tykkäämme meidän kissoista ja lasketaan niitä perhejäseniksi. Olemme varmoja siitä, että kissat tykkäävät omasta kodista.

Mitä erikoista on maine-coon rotuisilla kissoilla?

Me käytämme meidän kissoihiin paljon aikaa ja ne saavat mahdollisiman paljon huomiota. Tiedämme myös paljon muista kissojen rotuista. Mutta kaikein tärkeintä on se, että tiedämme paljon maine-coon kissoista. Huomasimme, että maine-cooneilla on korkea älykkyystaso. Tämän rotun kissoilla ei ole ongelmia vessan kanssa. Maine-coonit ovat tosi ystävällisiä, mutta eivät aseta itsensä ja eivät ole ärsyttäviä. Maine-coonit eivät koskaan käytä kynsejä ihmistä vastaan, vaikka raapivat mattoa tarkoitetussa paikassa. Tämän rotun kissat tykkäävät ulkoilla ja mielellään ulkoilevat hihnassa. Maine-coonit tykkäävät silittämisestä ja harjaamisesta, mutta eivät hyppää polveille. Mutta paras maine-coonien ominaisuus on se, että he ovat kauneita ja isoja. Tupsut korvissa ja karvat sormien välissä ovat samanlaisia kuin ilveksellä ja ystävällisen kotieläimen käyttäytyminen.

Tapahtuuko Maine cooneilla iltavilli?

Samalla tavalla kuin jokaisella terveellä kissalla, Maine cooneilla tapahtuu iltavilli. Se esintyy tietyssä ajassa ja silloin, kissalla on ylimääräinen fyysinen toiminta. Tärkeä Maine coonin omistajan tehtävä on auttaa lemmikkiä käyttää voimia tai ei häiritä sitä esim. silittämällä. Meidän tutkimuksemme mukaan, Maine cooneilla iltavilli tapahtuu noin kaksi kertaa päivässä. Meidän kissoilla se tapahtuu klo 19 ja 23 välissä. Mutta emme voi sanoa sitä, että muiden kasvattajien Maine cooneilla iltavilli tapahtuu samassa ajassa.

Mitä pitää tehdä, jos Maine coonilla on iltavilli?

Kun olet tutkinnut Maine coonin elämää, voit itse huomata, milloin sillä on iltavilli. Sen jälkeen tehkää kissalle tiettyjä pelisääntöjä, mutta vielä parempi on olla mukana pelissä. Maine coonit tykkäävät leikkiä hiirtä. Se voi olla kaupasta ostettu kissanlelu tai itsetehty lelu kangaspalasesta, narusta ja lyhyestä keipistä. Hiiren paikalle myös sopii laserosoitin. Mutta älä missään tapauksessa osoita sillä kissaa. Laserpiste pitää olla riittävän kaukana kissan ja ihmisen silmistä. Sen lisäksi ei kannata käyttää laseria joka päivän, koska Maine coonilta voi häviä kiinnostus pelistä. Kannattaa tehdä kissalle oman nurkan, jossa on raapimiseen tarkoitettu matto. Sen pitää olla riittävän korkea, koska Maine coonit tykkäävät kiipeilystä.

Iltavillin aikana leikkiminen kissan kanssa tekee kissasta onnellisen ja omistajalle on mukavaa viettää aikaa lemmikin kanssa. Heti kun olet löytänyt sopivan leikkitavan ja ajan, yritä toistaa sitä joka päivän koska kissa ei voi ymmärtää, miksi säännöt muuttuvat koko ajan.